Reactie op eerste peiling: ChristenUnie/SGP treedt met vertrouwen Haagse kiezer tegemoet

Pieter Grinwiswoensdag 31 januari 2018

Als het aan de Haagse kiezers ligt, kan de ChristenUnie/SGP haar succesvolle werk in de gemeenteraad voortzetten. Naast de groei van 1 naar 3 zetels springt de hoge kiezerstrouw uit de vandaag verschenen peiling. 89% van de mensen die de vorige keer op de partij heeft gestemd zou dat nu weer doen. Daarmee is de kiezerstrouw bij de ChristenUnie/SGP verreweg het grootst van alle partijen.

Lijsttrekker Pieter Grinwis: “Natuurlijk, het is een peiling, maar het geeft een aardige indicatie op weg naar 21 maart. Ik ben blij dat we kunnen rekenen op onze trouwe achterban en dat we ook nieuwe kiezers aanspreken.” Pieter Grinwis gaat met extra zin de campagne in en kijkt met vertrouwen uit naar 21 maart en daarna. “Wij gaan voor een stad waar we veilig en in vrede samenleven, waar je waardig oud kunt worden en voor een Den Haag met een duurzame toekomst voor onze kinderen.”

Verder valt op dat de versplintering in Den Haag niet doorzet. Terwijl Amsterdam en Rotterdam nu pas met verdere versplintering in de gemeenteraad te maken krijgen, blijft in Den Haag het aantal gekozen partijen evenals in 2014 op 13 staan. Wel bevestigt deze peiling de trend dat er in het Den Haag van 2018 geen echt grote partijen meer bestaan. “Elke stem, elke zetel is dus waardevol.”

« Terug

Reacties op 'Reactie op eerste peiling: ChristenUnie/SGP treedt met vertrouwen Haagse kiezer tegemoet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.