CU/SGP woest over nog meer woningen én groot hotel in Scheveningen Haven - de haven zou toch haven blijven?

Scheveningen_Havendinsdag 16 januari 2018

“Het moet maar eens afgelopen zijn met het sluipenderwijs steeds meer woningen toevoegen aan het Scheveningse havengebied”, aldus raadslid en lijsttrekker Pieter Grinwis van de lokale ChristenUnie/SGP naar aanleiding van een aangevraagde vergunning voor nog eens 26 appartementen aan de Dr. Lelykade. “En dan dreigt er ook nog eens een groot hotel naast de Pijp met 144 kamers bij te komen. Onacceptabel!” Daarom stelde de ChristenUnie/SGP een aantal kritische schriftelijke vragen aan het college in de hoop dat het Haagse stadsbestuur er een stokje voor steekt.

“Het college zegt keer op keer dat de haven een echte haven moet blijven. Maar het aantal woningen en niet-havengebonden bedrijvigheid neemt veel en veel sneller toe dan de maritieme bedrijvigheid. Bovendien dreigt de groei van het aantal woningen en niet-havengebonden bedrijven de positie van de aloude gebruikers van de haven, zoals van de staandwantvissers, in het gedrang te brengen. Op deze manier wordt de haven natuurlijk steeds minder een haven en steeds meer een woon- en pretpark. Daar worden andere politieke partijen en projectontwikkelaars misschien gelukkig van, maar de CU/SGP niet. Voor Scheveningen nu en straks is het van groot belang dat er een gezonde haven met genoeg ruimte voor havengebonden bedrijvigheid blijft. Daarom is het hoog tijd dat het college een streep trekt en een helder signaal naar projectontwikkelaars en consorten afgeeft en daarmee de mooie woorden over de haven eens waarmaakt.”

Bereikbaarheid nog slechter

Een ander zorgpunt van de ChristenUnie/SGP is dat met de komst van een groot hotel en nog meer woningen de bereikbaarheid van de haven nog verder verslechterd. De kans dat nieuwe maritieme bedrijven zich in de haven willen vestigen, wordt daarmee alleen maar kleiner. Pieter Grinwis: “Voor bedrijven is bereikbaarheid een belangrijk thema. We weten allemaal dat de haven nu al te vaak slecht bereikbaar is en dat de druk op de wegen rond de haven groot is. Het college zegt nota bene zelf dat een goede bereikbaarheid belangrijk is voor de komst van bedrijven. Als de wethouders hun eigen woorden serieus nemen, zetten ze dus een streep door nog meer woningen en nog een groot hotel in onze enige echte Scheveningse haven. En natuurlijk ook door dat vermaledijde tramtracé op de Westduinweg. De bereikbaarheid van het voormalige Norfolkterrein kan immers prima worden opgelost met een schone E-bus.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen woning- en hotelbouw Scheveningen Haven187,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'CU/SGP woest over nog meer woningen én groot hotel in Scheveningen Haven - de haven zou toch haven blijven?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.