Nieuws

 1. zuidwest.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 31 mei 2023 om 11:04

  Bijdrage Judith Klokkenburg aan debat over structuurvisie Zuidwest

  Op woensdag 31 mei sprak Judith Klokkenburg in de commissie Ruimte over de structuurvisie Zuidwest. In deze structuurvisie staat hoe Den Haag Zuidwest eruit moet komen te zien in 2040. Alle plannen zijn hier te vinden.

  Voorzitter, allereerst dank aan de insprekers voor hun betrokkenheid en natuurlijk dank aan de ambtenaren voor de technische sessies. Voorzitter, voor ons liggen veel grote en omvangrijke document met allerlei plannen om Den Haag Zuidwest beter te maken. En dat is nodig. Veel mensen leven in slecht geïsoleerde woningen vol schimmel en vocht en is het een gebied waar veel mensen moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar er gaat ook heel veel goed in Zuidwest en dat moet gekoesterd worden. Het is een groene wijk waar in veel delen mensen naar elkaar omkijken. Waar sterke sociale structuren aanwezig zijn en er van alles georganiseerd wordt om elkaar te ontmoeten en te helpen. Deze eigenschappen moeten we koesteren en actief faciliteren. Op sommige punten ziet mijn fractie dat nog onvoldoende terug. Omwille van de tijd zal mijn bijdrage zich daarom focussen op een aantal thema’s: de veerkracht van Zuidwest, de voorzieningen en de planning daarvan, toegankelijkheid, ruimte voor religie in Zuidwest en mobiliteit.   

  Lees meer over "Bijdrage Judith Klokkenburg aan debat over structuurvisie Zuidwest"
 2. Judith
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 11 mei 2023 om 23:47

  Bijdrage aan debat over duiding uitspraak rechter over de zaak De Mos/Guernaoui

  Hieronder leest u de bijdrage van de ChristenUnie/SGP bij het debat over de uitspraak in de zaak De Mos/Guernaoui

  Lees meer over "Bijdrage aan debat over duiding uitspraak rechter over de zaak De Mos/Guernaoui"

  Labels:

 3. huis.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 20 april 2023 om 23:59

  Bijdrage Judith Klokkenburg in debat over erfpacht

  Voorzitter, de herziening van de erfpachtcanon leeft! Vorige week bij de commissievergadering was er een volle tribune en ook vandaag zijn erfpachters weer massaal gekomen. Dank voor die betrokkenheid. Een combinatie van factoren zorgt dit jaar voor een exorbitante stijging van de canon: een stijging van het canonpercentage van 0,9% naar 4% en veel hogere taxaties van de grond. We hebben veel voorbeelden zien langskomen. Fikse stijgingen, bijvoorbeeld van 94 euro per jaar naar 6000 euro per jaar, oftewel van 5 euro per maand naar 500 euro per maand. 

  Lees meer over "Bijdrage Judith Klokkenburg in debat over erfpacht"

  Labels:

 4. Bezoek Synagoge ChristenUnie/SGP fractie
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 20 april 2023 om 19:00

  Hoe de Holocaustherdenking leidt tot ''Acts of Random Kindness''

  Afgelopen dinsdag 18 april was Jom Hasjoa, de herdenking van de Sjoa (de Holocaust), de moord op zes miljoen Joden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Herdenken en herinneren. Want antisemitisme is niet iets uit het verleden, maar nog springlevend. 

  Lees meer over "Hoe de Holocaustherdenking leidt tot ''Acts of Random Kindness''"
 5. terras
  Elisa van Dam
  Door Elisa van Vliet op 17 april 2023 om 16:50

  Neem bewoners serieus

  Je kent ze wel, de zogenaamde parkeerplaatsterassen. In de zomermaanden heeft het restaurant een paar tafeltjes neergezet op een plek waar normaal gesproken een auto staat. Eerder werd de buurt daar altijd over geraadpleegd, maar in een nieuw voorstel over parkeerplaatsterrassen gooit de gemeente Den Haag de wensen en bedenkingen van bewoners overboord.

  Lees meer over "Neem bewoners serieus"
 6. Simon Fritschij
  Simon Fritschij
  Door Simon Fritschij op 22 maart 2023 om 17:38

  Bijdrage fractievertegenwoordiger Simon Fritschij bij debat over demonstraties op zaterdag 11 maart

  Voorzitter, Ik wil allereerst mijn waardering uitspreken voor alle agenten en hulpverleners die 11 maart hebben
  gewerkt om onze stad toegankelijk en veilig te houden. Ook in en rond het Zuiderpark waar die dag
  ook een spannende demonstratie was. Ik ben blij dat de dader van geweldpleging daar is opgepakt
  en dat de demonstratie verder rustig verliep – waarmee ik niks wil zeggen over de inhoud van de
  gedane uitlatingen.

  Lees meer over "Bijdrage fractievertegenwoordiger Simon Fritschij bij debat over demonstraties op zaterdag 11 maart"

  Labels:

 7. tiktok
  Simon Fritschij
  Door Simon Fritschij op 20 maart 2023 om 16:39

  Geen TikTok op apparaten gemeente

  De ChristenUnie/SGP wil dat het niet meer mogelijk is om TikTok te gebruiken op telefoons en apparaten van de gemeente. Reden hiervoor zijn de veiligheidszorgen over misbruik van het social mediaplatform door de Chinese staat. Na de Europese Unie en de gemeente Eindhoven gaat nu ook het Rijk over tot een dergelijke maatregel. Ook vindt de ChristenUnie/SGP dat de gemeente Den Haag zijn TikTok-account moet verwijderen.  

  Lees meer over "Geen TikTok op apparaten gemeente"
 8. tweedehands spullen.jpg
  Elisa van Dam
  Door Elisa van Vliet op 20 maart 2023 om 16:29

  ChristenUnie/SGP en PvdA: Kom met oplossing voor registratieplicht kringloopwinkels

  Kringloopwinkels maken zich zorgen om de net ingevoerde registratieplicht. Sinds kort moeten opkopers spullen registreren om heling en witwassen tegen te gaan. Voor kringloopwinkels is deze registratieplicht onuitvoerbaar en onlogisch: zij nemen alleen spullen aan die gratis worden langsgebracht. Toch stonden er afgelopen week al handhavers op de stoep bij Kringloopwinkel Rataplan in Den Haag om na te gaan of de registratieplicht wordt nageleefd. De ChristenUnie/SGP en PvdA dat dit anders moet, en trekken aan de bel bij het stadsbestuur.

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP en PvdA: Kom met oplossing voor registratieplicht kringloopwinkels"

  Labels:

 9. Vliegtuig
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 8 maart 2023 om 14:08

  ChristenUnie/SGP en GroenLinks: ‘Privévluchten moeten aan banden worden gelegd’

  De ChristenUnie/SGP en GroenLinks willen het aantal privévluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport aan banden leggen. Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) en Maarten De Vuyst (GroenLinks Den Haag) zullen hiervoor pleiten in de raadsvergadering van komende donderdag: “Het kan er bij ons niet in waarom we voor het gemak van extreem-vermogende mensen zeer vervuilende vluchten toestaan, die tot overlast leiden voor bewoners en milieu. Pak de trein, de auto of desnoods een reguliere vlucht.”

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP en GroenLinks: ‘Privévluchten moeten aan banden worden gelegd’"

  Labels:

 10. Online gokken.jpeg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 8 maart 2023 om 10:00

  Maak vaart met een verbod op gokreclames!

  Gokreclames: ze zijn overal. Op de tram, in bushokjes, op grote borden langs de snelweg, op TV en zelfs geprojecteerd op straat. Judith Klokkenburg is er klaar mee: “Gokreclames hebben desastreuze gevolgen voor je leven, maar het aantal mensen dat gokt is door alle reclames alleen maar toegenomen”, aldus de fractievoorzitter uit Den Haag. Steven Datema, lijsttrekker van de ChristenUnie in Zuid-Holland, vult aan: “Gokken moeten we nooit normaliseren. Het leidt tot verslaving, financiële problemen en een hoop ellende. Daarom moeten we vaart maken om gokreclames te verbieden!”

  Lees meer over "Maak vaart met een verbod op gokreclames!"