Nieuws

 1. Gaetan bij het COA
  Gaetan Mbwete
  Door Gaetan Mbwete op 9 februari 2024 om 12:58

  Ieder mens is van waarde! Gaetan zijn bijdrage aan debat Haagse opvang nieuwkomers

  Fractievertegenwoordiger Gaetan Mbwete heeft in het debat over de opvang van nieuwkomers in Den Haag gepleit voor menswaardige opvang, waarbij we oog hebben voor de buurt en mensen. Want ieder mens is van waarde! Lees hier zijn bijdrage. 

  Lees meer over "Ieder mens is van waarde! Gaetan zijn bijdrage aan debat Haagse opvang nieuwkomers"
 2. overhandiging paard in het portiek
  Elisa van Dam
  Door Elisa van Vliet op 18 januari 2024 om 16:00

  Er staat een paard in het portiek - initiatiefvoorstel

  Een paard in het portiek? Of een zwijn in de woonkamer? Als het aan de ChristenUnie/SGP en de Partij voor de Dieren ligt, is dat verleden tijd. De partijen hebben afgelopen week het initiatiefvoorstel 'Er staat een paard in het portiek' ingediend.

  Lees meer over "Er staat een paard in het portiek - initiatiefvoorstel"
 3. zeroemissiezone2025in40stedenengemeenten-scaled.webp
  Elisa van Dam
  Door Elisa van Vliet op 16 januari 2024 om 13:00

  Hoe de op handen zijnde zero-emissiezone een zero-werkzone dreigt te worden

  Fractievertegenwoordiger Elisa van Vliet maakt zich grote zorgen om het voornemen van het college om een zero-emissiezone in te voeren. Lees hieronder waarom de zero-emissiezone een zero-werkzone dreigt te worden. 

  Lees meer over "Hoe de op handen zijnde zero-emissiezone een zero-werkzone dreigt te worden"
 4. Amare Bijzonder Complex
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 21 december 2023 om 16:25

  Amare: Bijzonder Complex

  Inmiddels is het alweer drie maanden geleden dat het bijna 1.000 pagina's dikke rapport “Amare: Bijzonder Complex” uitkwam. Een uitgebreid onderzoek dat alle ins en outs van het grootste Haagse politieke dossier van de afgelopen twintig jaar boven tafel heeft gekregen. De Enquêtecommissie die het rapport heeft geschreven komt tot stevige conclusies en aanbevelingen. Lees hier over onze visie op de conclusies en aanbevelingen van dit rapport.  

  Lees meer over "Amare: Bijzonder Complex"
 5. ChristenUnieSGP zoekt stagiair-2.png
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 18 december 2023 om 17:00

  ChristenUnie/SGP zoekt stagiair(e)!

  Aantal uur: minimaal 24, meer uren in overleg 

  Een bijzondere kans om Den Haag nog beter te leren kennen, ervaring op te doen in de politiek en je waarden te combineren met je studie. Vind je het leuk om onderzoek te doen én wil je meer weten over de (lokale) politiek? Dan is dit je kans! Solliciteer voor de plek van stagiair(e) bij de ChristenUnie/SGP Den Haag. 

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP zoekt stagiair(e)!"
 6. zuidwest.jpg
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 11 december 2023 om 11:12

  Bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen in Zuidwest

  Het gaat in de Haagse politiek vaak over Den Haag Zuidwest, vier grote, diverse wijken in het stadsdeel Escamp: Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk. Er zijn ingrijpende plannen om grote delen van Zuidwest te slopen en opnieuw te bouwen, waarbij veel meer huizen worden teruggebouwd. De kaders waarbinnen dat moet gaan gebeuren leggen we als gemeente vast in de Structuurvisie Zuidwest 2040. Donderdag 14 december hebben we daarover een debat. Onze inzet? Wat de ChristenUnie/SGP betreft is alleen stenen stapelen niet genoeg. We moeten bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen. Wijken waar diverse mensen samenwonen in een mix van goedkope en middeldure huurwoningen en koopwoningen, gezinnen en alleengaanden, appartementen en gezinswoningen. Daarom doen we meerdere voorstellen voor een beter Zuidwest.  

  Lees meer over "Bouwen aan veerkrachtige gemeenschappen in Zuidwest"
 7. Oude Kerk
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 10 november 2023 om 17:00

  Maak ruimte voor kerken!

  Maak ruimte voor kerken! Dat was de inzet van de ChristenUnie/SGP bij een debat - op initiatief van de ChristenUnie/SGP - over kerken en het belang van levensbeschouwelijke organisaties in onze stad. Lees hieronder de bijdrage van onze fractievoorzitter Judith Klokkenburg en de reactie van het college.  

  Lees meer over "Maak ruimte voor kerken!"
 8. Schermafbeelding 2023-11-02 om 15.25.04.jpg
  Simon Fritschij
  Door Simon Fritschij op 2 november 2023 om 14:27

  ChristenUnie/SGP spreekt walging uit over Palestina-leus op Mauritshuis

  Op 1 november verscheen de leus "from the river to the sea, Palestine will be free" als projectie op het Mauritshuis. Fractievertegenwoordiger Simon Fritschij vindt het walgelijk: "In Den Haag is geen plek voor antisemitisme."

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP spreekt walging uit over Palestina-leus op Mauritshuis"
 9. Israƫlische vlag Binnenhof
  Judith Simon Fritschij
  Door Judith Klokkenburg, Simon Fritschij op 11 oktober 2023 om 23:45

  ChristenUnie/SGP staat pal voor Joodse gemeenschap in Den Haag

  Op het Binnenhof wapperde maandag de Israëlische vlag, als krachtige steunbetuiging aan Israël en de slachtoffers van de terreur. Op het stadhuis van Den Haag was de Israëlische vlag niet te zien; de Haagse vlag halfstok, omdat het lef ontbrak te laten zien dat we naast Israël staan. Onze fractievertegenwoordiger Simon Fritschij is duidelijk: "Bij de terreur en gruwelijkheden van Hamas van afgelopen zaterdag is slechts één reactie opportuun: wij staan naast Israël. Want wanneer een volk het kwaad zo in de ogen kijkt is het tonen van hun nationale vlag niet een politiek statement maar een uiting van medemenselijkheid; van solidariteit.” 

  Lees meer over "ChristenUnie/SGP staat pal voor Joodse gemeenschap in Den Haag"
 10. foto voorkant programma
  Judith
  Door Judith Klokkenburg op 11 oktober 2023 om 22:59