ChristenUnie/SGP bezorgd over gevolgen bezuinigingen dienstverlening stadsdeelkantoren

stadhuis.jpgdonderdag 06 juni 2019

Vanaf 1 juli kunnen inwoners nog maar op 2 van de 8 stadsdeelkantoren terecht voor het doen van geboorteaangifte en het aanvragen van bijvoorbeeld een rijbewijs. Fractievoorzitter Pieter Grinwis uit zijn zorgen over de gevolgen van deze rigoureuze stap in schriftelijke vragen aan het college. “Binnen de wettelijke termijn van drie dagen geboorteaangifte doen is in Den Haag nu al bijna niet te doen, laat staan na deze verandering. Je kunt een kersverse vader toch niet uren laten ronddolen in het IJspaleis of stadsdeelkantoor Escamp, omdat er geen ruimte meer was voor een afspraak?”

Pieter Grinwis: “Ik hoor nu al geluiden die erop wijzen dat de agenda’s op de stadsdeelkantoren overvol raken, terwijl de bezuiniging nog niet eens helemaal is doorgevoerd. Ik heb het college dan ook gevraagd of het kan garanderen dat de twee overgebleven stadsdeelkantoren bestand zijn tegen de bijkomende afspraken.” Wie zijn rijbewijs wil verlengen of geboorteaangifte wil doen, kan hiervoor online een afspraak maken. “Maar of er een gaatje voor je is, blijft maar afwachten”, zegt Pieter Grinwis. “Ik vraag me sterk af of het college wel goed heeft ingeschat welke consequenties deze grote afname van de dienstverlening met zich meebrengt.”

De ChristenUnie/SGP diende in februari al een motie in, waarin het college werd aangespoord om de mogelijkheden voor een digitalisering van de dienstverlening te onderzoeken. “Het is voor veel mensen een domper dat ze dat niet meer in hun eigen stadsdeel terecht kunnen en nu extra tijd en geld kwijt zijn voor een bezoek aan een stadsdeelkantoor. Wij stelden voor om te werken met videoverbindingen. Ik heb het college aangespoord om eindelijk te komen met een reactie op dit idee. Er liggen veel kansen op het gebied van digitalisering, maar dan moet het college die wel grijpen.”

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen dienstverlening.pdf159,1 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP bezorgd over gevolgen bezuinigingen dienstverlening stadsdeelkantoren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.