Pieter Grinwis voorgedragen als lijsttrekker ChristenUnie/SGP Den Haag

Pieter Grinwisdonderdag 31 augustus 2017

De besturen van de ChristenUnie Den Haag en SGP Den Haag dragen huidig fractievoorzitter Pieter Grinwis (37) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Pieter is raadslid sinds 2014. Hij is getrouwd, vader van twee zoons en twee dochters, en naast zijn werk als raadslid ook werkzaam voor de Eerste en Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. 6 september a.s. zullen de leden van de ChristenUnie naar verwachting met deze voordracht instemmen; de ledenvergadering van de lokale SGP heeft dat al gedaan.

ChristenUnie-voorzitter Guido Bos is helder over de voordracht: “Als besturen van de ChristenUnie en SGP zien wij dat Pieter het de afgelopen periode ontzettend goed heeft gedaan als raadslid. Hij luistert écht naar de mensen in de stad en is ijzersterk op de inhoud. Door zich daarnaast altijd open en waar nodig stevig op te stellen en hier en daar een vleugje humor in het debat te brengen, heeft Pieter zich de afgelopen vier jaar ontpopt tot een verbindend en succesvol raadslid en een capabele fractievoorzitter. Dat zien niet alleen wij, maar bijvoorbeeld ook Omroep West, die de ChristenUnie/SGP-fractie begin dit jaar uitriep tot meest effectieve fractie van de Haagse raad, waarvan Pieter het boegbeeld is. We zien de campagne dan ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Enthousiast en gedreven

Pieter Grinwis is enthousiast om ook de komende jaren de Haagse ChristenUnie/SGP te leiden: “Den Haag is een geweldige stad om te wonen, te werken en volksvertegenwoordiger te zijn. Met zijn karakteristieke wijken en oude kernen als Loosduinen en Scheveningen; met zand en veen, zee en haven; en natuurlijk de Scheveningers, Hagenaars en Hagenezen zelf. “Den Haag, je tikt er tegen en het zingt”. Maar Den Haag is ook een stad waar nog zoveel werk aan de winkel is. De komende jaren wil ik mijn schouders dan ook zetten onder een stad waar we in vrede, goed ingeburgerd en met oog voor elkaar samenleven. Ik wil werken aan een stad waar onze kinderen een toekomst hebben, aan een groen en duurzaam Den Haag waar het aantrekkelijk en betaalbaar wonen is. Aan een gemeente die oog heeft voor de noden van bewoners en korte metten maakt met onrecht, zoals mensenhandel.

Met liefde voor de stad en voor het ambt van raadslid ga ik mij daar de komende periode, mét de inwoners van onze mooie stad, voor inzetten. En de afgelopen periode heeft de ChristenUnie/SGP laten zien dat ook een kleine uitgesproken partij zeer effectief kan zijn en veel resultaten kan boeken. Met het oog op de a.s. gemeenteraadsverkiezingen zou ik daarom willen zeggen: waag het er eens op. Immers, met een stem op de ChristenUnie/SGP krijgt u de meeste waar(de) voor uw stem.”

Labels

« Terug

Reacties op 'Pieter Grinwis voorgedragen als lijsttrekker ChristenUnie/SGP Den Haag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2017

december

november

oktober

september