Minister Slob bezoekt basisschool De Vliermeent

foto Ariedinsdag 20 maart 2018

Minister Arie Slob bezocht maandag basisschool De Vliermeent, waar hij werd ontvangen door directeur Erik Flinterman. De minister ging samen met de lokale ChristenUnie/SGP-lijsttrekker Pieter Grinwis op bezoek bij verschillende klassen én er werd met de leerkrachten gesproken. Slob wilde van de docenten onder andere weten welke plannen ze hebben met het extra geld dat hij aan iedere school geeft om de werkdruk te verminderen. De docenten lieten weten bijvoorbeeld te denken aan extra handen in de klas en nieuwe lesmaterialen. Uiteraard kwam de minister niet met lege handen op de school in de Vruchtenbuurt. Alle leerlingen gingen naar huis met een lekker stuk fruit.

Klassenbezoek

De minister, die verantwoordelijk is voor basisonderwijs, bezocht een aantal klassen. Zo kreeg hij in groep drie van de leerlingen te zien hoe ze taal- en rekenles krijgen. In verschillende groepjes waren de kinderen aan het werk met creatieve opdrachten. Slob nam zelf ook de tijd om aan een tafeltje gaan zitten en maakte met een aantal kinderen een puzzel met driehoeken. Minister Slob: “Ik vind het heerlijk om in scholen te komen, en ook hier vind ik het prachtig om te zien hoe in dit mooie jaren ’30 schoolgebouw kinderen goed les krijgen. Ik zie heel veel passie en betrokkenheid bij de leerkrachten. Ik hoop dat de middelen die beschikbaar zijn om de werkdruk te verminderen echt gaan werken, zodat er nóg meer aandacht naar de leerlingen uit kan gaan.”

Vragenuur

In groep zes moesten Slob en Grinwis aan het werk. Ze kregen een hele serie vragen voorgelegd van de goed voorbereide leerlingen. Waarom worden er in Den Haag bomen gekapt, vroeg een meisje? Een ander vroeg naar de stakingen van leraren, of wat de minister belangrijk vond voor het onderwijs. Samen met de minister vroegen de kinderen aan Pieter Grinwis wat hij het belangrijkste vond voor Den Haag. ‘Er zijn in Den Haag grote verschillen tussen arm en rijk. We willen dat er wat betere en duurdere woningen worden gebouwd in wijken met veel goedkope woningen, en andersom. Zo leren we beter samen leven. En we zijn natuurlijk voor goede schoolgebouwen en genoeg meesters en juffen voor de klas.”

Labels
Onderwijs

« Terug

Reacties op 'Minister Slob bezoekt basisschool De Vliermeent'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart