Gemeente, neem bewoners bij het plaatsen van ondergrondse containers serieus - ChristenUnie/SGP: de liefde voor Duindorp kan niet van één kant komen

ORAC.pngwoensdag 28 november 2018

Bewoners van de Bevelandse- en Vlielandsestraat zijn het zat. Maandenlang liggen ze al met de gemeente overhoop over de ondergrondse containers die bij hen in de straat geplaatst moeten worden. Pal voor de deur en ten koste van toch al schaarse parkeerruimte. Dat terwijl er alternatieve locaties voorhanden én door de bewoners aangedragen zijn. De ChristenUnie/SGP wil dat het college beter naar deze bewoners luistert. Raadslid Pieter Grinwis: “We weten dat veel bewoners niet zitten te wachten op een rijtje afvalcontainers pal voor hun deur of onder hun slaapkamerraam, maar dat het soms toch niet anders kan. In dit geval lijkt het wel anders te kúnnen, maar wíl de gemeente niet luisteren. Ten koste van parkeerplekken én een goede verstandhouding met bewoners. Die voelen zich niet serieus genomen, ondanks hun welwillend meedenken over oplossingen. Met als gevolg dat bewoners en gemeente zo tegenover elkaar zijn komen te staan, zelfs tot in de rechtszaal.” De ChristenUnie/SGP heeft daarom middels schriftelijke vragen het college verzocht opnieuw met deze bewoners in gesprek te gaan en te zoeken naar goede oplossingen, zodat de schaarse parkeerplekken niet hoeven te verdwijnen.

Want dat parkeren een probleem is in Duindorp, dat zullen de meesten herkennen. Wat hierbij meespeelt is dat ten tijde van het besluit om containers te plaatsen het parkeerprobleem in Duindorp minder groot was dan nu. Onder andere doordat het toen nog gratis parkeren was in het aangrenzende Havenkwartier en in de Geuzenwijk. Pieter Grinwis: “Die tellingen van toen zijn dus niet meer actueel. Die moeten wat mij betreft opnieuw worden gedaan, voordat de laatste containers een parkeerplek in beslag gaan nemen. Ook moet er worden gezocht naar meer parkeerruimte binnen loopafstand voor Duindorpers. Dat kan bijvoorbeeld door de Nieboerweg bij het parkeergebied te trekken. Inmiddels hebben we een nieuwe verantwoordelijk wethouder voor het plaatsen van de restafvalcontainers, mevrouw Van Tongeren. Zij woont bovendien in Duindorp. Ik heb haar afgelopen zomer leren kennen als een bestuurder die echt naar bewoners wil luisteren. Ik heb daarom goede hoop dat zij de bewoners van de Bevelandse- en Vlielandsestraat tegemoet wil komen.”

Adopteer een ondergrondse container

Grinwis doelt daarbij op het bezoek dat de wethouder samen met de raadsleden Oudshoorn en Grinwis afgelopen zomer aan Duindorp en het Havenkwartier bracht. “Toen hebben we vooral gekeken naar de mooie initiatieven van bewoners in deze wijken om de overlast rond de ondergrondse containers tot een minimum te beperken door deze te ‘adopteren’. Denk aan het voorkomen van bijplaatsingen door de ruimte rond de containers op te fleuren of aan het voorkomen van stankoverlast door de gemeente bellen dat de container snel moet worden geleegd, verstoppingen te verhelpen of desnoods wat stevige schoonmaakmiddelen in te zetten. Ik heb toen met eigen ogen gezien wat het verschil is tussen straten waar bewoners hun containers hadden geadopteerd en de straten waar dat nog niet het geval was. Prachtig dat Duindorpers hun verantwoordelijkheid daarin nemen! En natuurlijk nog mooier als nog meer bewoners in onze stad dat gaan doen. Zo houden we onze straten en buurten met elkaar leefbaar. Het allermooiste is natuurlijk als de liefde niet van één kant komt, maar dat de gemeente zich ook welwillend opstelt naar bewoners als het gaat om de plaatsing van de ondergrondse containers.” 

Is uw interesse gewekt voor adoptie van een ondergrondse restafvalcontainer in uw straat? Aanmelden kan via https://www.denhaag.nl/nl/afval/huisvuil/ondergrondse-container-adopteren.htm.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20181123 Schriftelijke vragen betreffende oracs en parkeerdruk Duindorp.pdf148,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
Scheveningen

« Terug

Reacties op 'Gemeente, neem bewoners bij het plaatsen van ondergrondse containers serieus - ChristenUnie/SGP: de liefde voor Duindorp kan niet van één kant komen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2018

Geen berichten gevonden