ChristenUnie/SGP: Gemeente, realiseer voetpad Houtrustweg nu - En maak de Westduinweg veiliger

houtrustwegdinsdag 12 mei 2020

Woensdag 13 mei spreekt de gemeenteraad over de nieuwe verkeersveiligheidsplannen van wethouder Van Asten. Een moment dat Pieter Grinwis (raadslid ChristenUnie/SGP) aangrijpt om opnieuw te pleiten voor realisatie van een veilig voetpad langs de Houtrustweg én voor meer vaart bij de uitvoering van de Verkeersplannen op Scheveningen.

Al jaren worden de bewoners aan en in de omgeving van de Houtrustweg aan het lijntje gehouden als het gaat om een voetpad op de Houtrustweg. Nu moeten voetgangers noodgedwongen - al dan niet met kinderwagen, rolstoel of rollator - het toch al niet brede tweerichtingsfietspad gebruiken. Wat de ChristenUnie/SGP betreft komt daar, nu de vernieuwde Noordwestelijke Hoofdroute af is, snel een einde aan. Pieter Grinwis: “Je hoeft maar één keer op de Houtrustweg te komen en je ziet gelijk dat het hard nodig is dat voetgangers een eigen pad krijgen. De huidige toestand levert gevaarlijke situaties op én een onveilig gevoel voor voetgangers. Maar hoewel we al enkele jaren om dit voetpad vragen, en achtereenvolgende wethouders steeds welwillend reageerden, is er nog steeds niets gerealiseerd. Het college schrijft nu in zijn verkeersveiligheidsstrategie wéér prachtig over meer aandacht voor de veiligheid van fietsers en voetgangers, maar deze bekende onveilige plek wordt niet genoemd. Dat is een kwalijke zaak. Ik zal daarom voorstellen om dit voetpad alsnog zo snel mogelijk te realiseren en hoop dat de meerderheid van de gemeenteraad de bewoners en mij daarin steunt.”

Daarnaast zal de ChristenUnie/SGP-fractie tijdens het debat over verkeersveiligheid aandacht vragen voor de kruising Westduinweg-Statenlaan. Pieter Grinwis: “Dit is het op één na gevaarlijkste kruispunt van de stad, met 14 ongelukken in de afgelopen 3 jaar. Gelukkig is er het afgelopen jaar al wat aan gedaan, maar een grondiger aanpak is nodig. Daarvoor is het wel noodzakelijk om naar het hele gebied te kijken. Bizar genoeg is de al in 2017 beloofde verkeersstudie naar de Westduinweg nog steeds niet opgeleverd. Ik zou zeggen: voor de draad ermee. En maak die kruising veilig, maar zonder dat de doorstroming van het verkeer een nog groter probleem wordt.”

Labels
Scheveningen
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP: Gemeente, realiseer voetpad Houtrustweg nu - En maak de Westduinweg veiliger'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2020

Geen berichten gevonden