Judith Klokkenburg voorgedragen als eerste vrouwelijke lijsttrekker ChristenUnie/SGP Den Haag

Judith Klokkenburgdinsdag 07 september 2021

De besturen van de Haagse ChristenUnie en de SGP dragen huidig fractievoorzitter Judith Klokkenburg (36) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Judith was de afgelopen 7 jaar beleidsmedewerker van de fractie, 3 jaar fractievertegenwoordiger en sinds april 2021 raadslid. Zij is getrouwd met Leendert en moeder van twee zoons en twee dochters. In het najaar zullen de leden naar verwachting met de voordracht instemmen.

ChristenUnie-voorzitter Anil Kumar heeft veel vertrouwen in Klokkenburg als lijsttrekker: “Met Judith dragen we iemand voor die de afgelopen zeven jaar zowel voor als achter de schermen hard gewerkt heeft voor onze stad en zijn inwoners. Ze kent de stad en diens mensen door en door. We kennen haar als ijverig, doortastend en iemand die recht wil doen aan de ander. In een stad als Den Haag, waar de verschillen tussen veen en zand groot zijn, is er behoefte aan dat geluid. Judith is wat ons betreft een dienstbare vertolker van dat geluid.” Ook voorzitter Henk Bal van de SGP Den Haag is helder over de voordracht: “We zijn blij met Judiths ruime ervaring in het raadswerk. We kennen haar als een integer en actief fractiemedewerker, fractievertegenwoordiger en sinds april van dit jaar ook als raadslid. Met die ervaring en gedrevenheid zien wij met Judith de verkiezingen met vertrouwen tegemoet.” 

Judith Klokkenburg is vereerd met de voordracht en heeft veel zin om ook de komende jaren de Haagse ChristenUnie/SGP te leiden: “De afgelopen jaren als medewerker en de afgelopen maanden als raadslid, heb ik mij met veel plezier en energie ingezet voor de mooiste stad achter de duinen én voor zijn inwoners. Ik ben vereerd dat de besturen het vertrouwen in mij hebben uitgesproken om de lijst aan te voeren, want er is nog genoeg te doen. Ik wil mij de komende jaren blijven inzetten voor een sociaal, rechtvaardig en duurzaam Den Haag voor iedereen: van Scheveningen tot de Schilderswijk en van Leyenburg tot Leidschenveen.”

Klokkenburg wil zich de komende jaren inzetten voor een dienstbare overheid: “Het stadhuis heeft als bijnaam het IJspaleis. En als je slechts op twee plekken in de stad je paspoort kunt halen, maanden moet wachten voordat je geholpen wordt als je aanklopt met schulden of afval niet wordt opgeruimd ondanks je meldingen, dan kan de gemeente inderdaad voelen als koud, kil en afstandelijk. Ik wil een lokale overheid die naast haar burgers staat en niet ertegenover.” Daarnaast zal ze aandacht blijven vragen voor genoeg woonruimte voor iedereen: “Ook voor gezinnen en bijvoorbeeld leraren en politieagenten moet het mogelijk zijn om in onze stad te blijven wonen. Daarom moeten er genoeg betaalbare woningen worden gebouwd, op het veen én op het zand.”

Labels
Scheveningen
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Judith Klokkenburg voorgedragen als eerste vrouwelijke lijsttrekker ChristenUnie/SGP Den Haag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni