ChristenUnie/SGP wil sneller de juiste zorg bij mensen

Oude handen en zorg.jpgdonderdag 13 april 2017

Vanavond bespreekt de Haagse gemeenteraad het rapport van de Rekenkamer Den Haag over de obstakels in de toegankelijkheid van de zorg in Den Haag. In dat rapport kraakte de Rekenkamer harde noten over de toegankelijkheid van de maatschappelijke ondersteuning in Den Haag. Deze moet beter. Wethouder Klein heeft al een aantal aanbevelingen opgepakt, maar er is meer nodig. De ChristenUnie/SGP komt daarom met twee gerichte voorstellen om de Haagse zorg toegankelijker te maken.

Het eerste probleem dat de ChristenUnie/SGP aanpakt is de veel te trage indicatiestelling voor inwoners van onze stad die dringend zorg nodig hebben. Pieter Grinwis: “Vorige week was onze fractie op bezoek bij het Leger des Heils en zag ik dat ze daar heel snel in beeld hebben welke zorg mensen nodig hebben en die vervolgens ook snel kunnen verlenen. Veel sneller dan de ambtenaren op het stadhuis dat nu doen. Daarom wil ik dat mensen met grote problemen, die snel geholpen moeten worden, niet meer een intake op het stadhuis maar bij zorginstellingen, zoals het Leger des Heils, krijgen. Iemand met bijvoorbeeld verslavingsproblematiek kan zo tot wel acht weken eerder worden geholpen, in zo’n geval kan dat het verschil maken tussen wel of niet succesvol afkicken. De voorgestelde werkwijze wordt zeker een succes. Het enige dat we nodig hebben is een wethouder met lef en ambtenaren die vertrouwen geven aan zorgprofessionals.”

Keukentafelgesprekken

De afgelopen twee jaar werd veel geld, dat bedoeld was voor de zorg, niet door de gemeente aan zorg besteed. De ChristenUnie/SGP wil daarom meer maatwerk en een verbetering van de zogeheten ‘keukentafelgesprekken’. Deze gesprekken bij mensen thuis moeten duidelijk maken wat de vraag áchter de zorgvraag is, om zo betere hulp te kunnen geven. Volgens de Rekenkamer lukt het op dit moment nog onvoldoende om maatwerk te bieden. Daarom wil de ChristenUnie/SGP dat er een aanpak komt om deze gesprekken te verbeteren, zodat deze gesprekken meer body gaan krijgen en mensen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Motie onderzoek indicatiestelling door zorgaanbieders85,5 kBapplication/pdfdownload
Motie verbeterplan keukentafelgesprekken163,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP wil sneller de juiste zorg bij mensen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2017

Geen berichten gevonden