Problemen Spuikwartier stapelen zich op - “Stadhuis blijft muisstil”

Pieter Grinwiswoensdag 17 oktober 2018 10:11

Terwijl wethouder Revis druk bezig is de ene na de andere woontoren te presenteren, vergeet hij helemaal de raad te informeren over de voortgang van het nieuwe cultuurpaleis. De gemeenteraad wacht inmiddels al drie maanden op een update van het college. Robert Barker (Partij voor de Dieren) en Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP) trekken aan de bel. “Aan het begin van dit project heeft het college met de raad afgesproken om na elk kwartaal een voortgangsbericht te sturen. Maar sinds het nieuwe college er zit hebben we nog niets gehoord. Alleen bij de zogenaamde ‘packagedeal’ van €31 miljoen die in allerijl door de raad moest worden geramd, liet het stadsbestuur even van zich horen.’ 

De laatste kwartaalrapportage verscheen een half jaar geleden. Een kwalijke zaak, zo vinden de twee: “Je verwacht na de aankondiging van het vertrek van supervisor Jo Coenen vorige maand, dat de raad hiervan op z’n minst formeel op de hoogte wordt gebracht. Maar het is muisstil gebleven en wij moeten alles via de media vernemen. Op deze manier kunnen wij het stadsbestuur toch niet fatsoenlijk controleren?” 

Laat rekenkamer haar werk doen

De twee fractievoorzitters hekelen ook de wijze waarop het college omgaat met de rekenkamer. “Op verzoek van de gemeenteraad voert de Haagse rekenkamer een onderzoek uit naar de toekomstige exploitatie van het OCC. Voor de informatie zijn ze afhankelijk van wat het college hen aanreikt. Uit een recent bericht van de rekenkamer blijkt dat dit zeer moeizaam verloopt.” Zo wordt er heel erg terughoudend omgegaan met het verstrekken van informatie en is de kennis over het OCC ook nog eens versnipperd binnen het stadhuis. Ongehoord, aldus Grinwis en Barker. “De rekenkamer is er om onafhankelijk onderzoek te doen. Daarbij moeten ze alle steun én informatie krijgen. Wij willen dan ook dat het stadsbestuur als de wiedeweerga de informatie geeft die de rekenkamer vraagt.” De ChristenUnie/SGP en Partij voor de Dieren hebben het college in schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
RIS300793 Opnieuw problemen met Spuikwartier172,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Problemen Spuikwartier stapelen zich op - “Stadhuis blijft muisstil”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2018 > oktober

Geen berichten gevonden