Geef bewoners Havenkwartier en Norfolkterrein snel goede OV-verbinding - ChristenUnie/SGP wil nieuwe buslijn van Norfolkterrein naar Madurodam

E-buszaterdag 07 april 2018

De ChristenUnie/SGP heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur over het realiseren van een snelle OV-verbinding naar Scheveningen Haven. Wat de ChristenUnie/SGP betreft komt er zo snel mogelijk en uiterlijk vanaf volgend jaar een hoogwaardige buslijn tussen de haven en Madurodam, waar elektrische bussen gaan rijden die de bewoners van de 700 nieuwe woningen op het Norfolkterrein en van het Havenkwartier verbindt met Madurodam. En daarmee met tramlijn 9 naar Den Haag Centraal en door tussenstops ook met de tramlijnen 1 en 11 richting het Centrum en Den Haag HS.

E-bus

Raadslid Pieter Grinwis: “In ons verkiezingsprogramma hebben we daar ook voor gepleit en geld voor uitgetrokken en nu de nieuwe raad is geïnstalleerd, is het hoog tijd dat het stadsbestuur dit idee oppakt en samen met bewoners en bedrijven gaat uitwerken. In de vlak voor de verkiezingen verschenen brief over de zogenoemde Schaalsprong OV kwam het college met plannen die op korte termijn het OV op Scheveningen niet verbeteren. Nadenken over mooie lightrailverbindingen op lange termijn is natuurlijk goed, maar de nieuwe bewoners staan op het punt hun nieuwe huizen op het voormalige Norfolkterrein te betrekken en het kan niet zo zijn dat er voor hen geen fatsoenlijke en aantrekkelijke OV-verbinding naar vooral Den Haag Centraal beschikbaar is. Laat het college daarom stoppen met filosoferen over een onwenselijke en onbetaalbare tram over de nu al drukke Westduinweg en alsjeblieft overgaan tot gezonde actie: het snel laten rijden van een elektrische bus tussen het Norfolkterrein en Madurodam.”

Overleg met bewoners

Vanaf Madurodam ben je met tram 9 in minder dan 10 minuten bij Den Haag Centraal. En vanaf Scheveningen Haven ben je ook in 10-15 minuten bij Madurodam. Pieter Grinwis: “Hoe meer stops en hoe meer ‘slingers’ in de route, hoe langer natuurlijk. Maar sowieso wordt de OV-verbinding Haven-Den Haag Centraal en Haven-Centrum veel sneller dan de huidige OV-verbindingen. Zo wordt het OV ook voor de nieuwe Norfolkterreinbewoners een aantrekkelijke optie. Wat ons betreft gaat het stadsbestuur snel in overleg met bewoners, bewonersorganisaties, zoals BOH en met de bedrijven in het havengebied (BSH) en natuurlijk met de reizigersorganisaties en de HTM om de beste route uit te tekenen.”

Tophalte Madurodam

De ChristenUnie/SGP wil dat de halte Madurodam doorontwikkeld wordt tot een echte Tophalte: een comfortabele overstaplocatie met goede voorzieningen waar je, in tegenstelling tot de ‘Tophalte’ Leyweg, wél droogstaat. Zo wordt het een echt OV-knooppunt, van waar je heel Scheveningen, inclusief de haven, goed kunt bereiken. Pieter Grinwis: “De bewoners van het Havenkwartier en de nieuwe bewoners van het voormalige Norfolkterrein verdienen een goede OV-verbinding. Zij hebben nu niets aan de mooie langetermijnplannen, maar wel aan een praktische, doordachte snel uit te voeren duurzame oplossing. En dat is dit plan.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen snelle OV-verbinding naar Scheveningen Haven66,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Geef bewoners Havenkwartier en Norfolkterrein snel goede OV-verbinding - ChristenUnie/SGP wil nieuwe buslijn van Norfolkterrein naar Madurodam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.