ChristenUnie/SGP verontwaardigd over extra nachtvergunningen horeca - Pieter Grinwis: ‘Een pilot van tien jaar is geen pilot’

horeca.jpgdonderdag 16 mei 2019

Als het aan het college ligt, mogen vijf grootschalige horecazaken buiten de uitgaanskernen binnenkort tot zes uur ‘s ochtends openblijven. “Onbegrijpelijk”, vindt ChristenUnie/SGP-fractievoorzitter Pieter Grinwis. “De collega’s van Groep de Mos blijven maar roepen dat er meer reuring moet komen, en ze zijn niet de enige. Of bewoners daar blij van worden, lijkt ze weinig te kunnen schelen.”

Al jaren maakt de ChristenUnie/SGP zich hard voor een evenwichtig horecabeleid. “De belangen van bewoners moeten wat ons betreft altijd nadrukkelijk worden meegenomen in dit soort beslissingen. Bij het opstellen van de Horecavisie enkele jaren terug hebben we er dan ook voor gezorgd dat bij alle besluiten de bewoners worden gehoord. Deze keer is zelfs de Raad niet betrokken geweest bij deze besluitvorming. We hebben het maar te slikken dat de burgemeester zonder pardon deze vijf extra nachtontheffingen mogelijk maakt.”

In het coalitieakkoord is opgenomen dat er een pilot zou worden gedaan met nachtontheffingen. De fractievoorzitter: “Maar deze vergunningen worden voor tien jaar uitgegeven! Dan hebben we het toch niet meer over een pilot?” De ChristenUnie/SGP wil het liefst er helemaal vanaf, maar in ieder geval een verkorting van de vergunningsduur naar twee jaar. Pieter Grinwis: “Ik pleit voor een strenge en adequate evaluatie na die twee jaar, op basis waarvan een go/no go-beslissing wordt genomen. We kunnen dit als Raad niet zomaar over zijn kant laten gaan. Onze stad moet voor iedereen een fijne plek blijven om te wonen.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
motie vergunning voor twee in plaats van tien jaar.pdf272,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP verontwaardigd over extra nachtvergunningen horeca - Pieter Grinwis: ‘Een pilot van tien jaar is geen pilot’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.