Goede begeleiding nodig naast bed, bad en brood - ChristenUnie/SGP: kabinet losgezongen van Haagse werkelijkheid

Pieter Grinwiswoensdag 29 april 2015

De ChristenUnie/SGP-fractie is blij dat het Haagse stadsbestuur niets ziet in de tekentafeloplossing van het kabinet voor ongedocumenteerden. Raadslid Pieter Grinwis: “Het kabinet roept heel hard tegen ongedocumenteerden: het land uit of de straat op. Dat is niet alleen hardvochtig, maar ook buitengewoon ineffectief, losgezongen van de werkelijkheid en slecht voor de leefbaarheid en veiligheid in onze stad. Bed, bad en brood is niet alleen een must. Een opvangvoorziening waar een opgejaagd ongedocumenteerd medemens tot rust kan komen, biedt ook nog eens de beste garantie op terugkeer.”

Bed, bad, brood en… begeleiding

Voor een effectief terugkeerbeleid ziet de ChristenUnie/SGP maar één oplossing: niet 3, maar 4 B’s. Naast het inmiddels klassieke bed, bad en brood voegt de fractie daar ‘begeleiding’ aan toe. Fractievertegenwoordiger Anil Kumar: “We hebben ons in de raad en daarbuiten herhaaldelijk hard gemaakt voor de begeleiding van uitgeprocedeerde asielzoekers. Met eigen ogen zagen we hoe die begeleiding alleen effectief is als er rust is: het aantal ongedocumenteerden daalde sinds de verhuizing van de Sacramentskerk naar de opvang in de Zilverstraat van ruim 60 naar 17. Rust en goede begeleiding waren hierbij de toverwoorden. Kortom, de Haagse praktijk werkt. En voor zowel de ongedocumenteerden als de inwoners van onze stad zou het een ramp zijn als het kabinetsbeleid werkelijkheid wordt.”

Labels
Opvang
Vluchtelingen

« Terug

Reacties op 'Goede begeleiding nodig naast bed, bad en brood - ChristenUnie/SGP: kabinet losgezongen van Haagse werkelijkheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2015

Geen berichten gevonden