Gelijke parkeerregimes nodig in Geuzenwijk, Haven- en Statenkwartier

betaald parkerenwoensdag 11 april 2018

Vanochtend debatteert de gemeenteraad in een commissievergadering over de tussenevaluatie van het betaald parkeren in Haven- en Statenkwartier en de Geuzenwijk. Raadslid Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP) had hierom gevraagd. “Afgelopen november is het betaald parkeren halsoverkop ingevoerd in deze wijken. Nu is er een tussenevaluatie gehouden, op basis waarvan het college concludeert dat er geen aanleiding is de parkeerregeling aan te passen. Terwijl uit gesprekken met belanghebbendenorganisaties, zoals de BOH, blijkt dat er al veel te verbeteren valt. Zo gelden er verschillende parkeertijden:  in de ene straat is het vanaf 13.00 uur betalen, in de andere vanaf 18.00 uur. Dit is niet alleen onduidelijk, maar zorgt ook voor parkeeroverlast in de straten waar het pas vanaf 18.00 uur betaald parkeren is zoals in het Havenkwartier.  Die parkeerregimes moeten gelijk getrokken worden, vinden de bewonersorganisaties. Maar dat advies legt het college nu naast zich neer. Ronduit onverstandig.”

Geuzenwijk

Pieter Grinwis vervolgt: “Daarnaast is de parkeerdruk in de Geuzenwijk onverminderd hoog gebleven. Het college had dat probleem weggedefinieerd door de parkeerplekken  van de Geuzenwijk en het Statenkwartier op één grote hoop te gooien, waardoor er op papier geen parkeerproblemen in de Geuzenwijk meer zouden zijn. Voor de bewoners is daarmee natuurlijk niets opgelost in hun eigen buurt.”

Ondernemers

De ChristenUnie/SGP zal tot slot aandacht vragen voor de ondernemers in de wijken, die nu de hoofdprijs betalen voor de parkeervergunningen. Pieter Grinwis: “Al vaker hebben we hier aandacht voor gevraagd, maar er gebeurt maar niets! Ondernemers in Den Haag betalen echt de hoofdprijs en ze hebben te maken met gigantische bureaucratische rompslomp. Laten we ondernemen in Den Haag weer leuk maken en zorgen dat loodgieters, schilders en andere ambachtelijke ondernemers nu de economie weer aantrekt, ook in wijken waar betaald parkeren is ingevoerd, een goede boterham kunnen verdienen.”

« Terug

Reacties op 'Gelijke parkeerregimes nodig in Geuzenwijk, Haven- en Statenkwartier'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.