Ten minste 8 zorgcowboys in Den Haag - ChristenUnie/SGP: Gemeente, leg winst van Haagse zorgverleners aan banden

geld.pngdonderdag 27 juni 2019

In Den Haag zijn er ten minste acht welzijnsorganisaties die een winst van meer dan 10% maken, zo blijkt uit onderzoek van Follow The Money. “Drie daarvan hebben zelfs een marge van meer dan 25%. Dat is ondenkbaar in deze sector en roept heel veel vragen op,” zegt fractievertegenwoordiger Linda Miedema. “Ik wil zo snel mogelijk weten of er tussen deze zorgcowboys ook bedrijven zitten waarbij de gemeente Den Haag zorg, welzijn, ondersteuning of andere diensten inkoopt.” De ChristenUnie/SGP heeft met kritische schriftelijke vragen het college om opheldering gevraagd.

Normaal is het voor een thuiszorgorganisatie al een hele kunst om een paar procent winst te maken.  “Hoe is het dan mogelijk dat sommigen een marge van 10% tot zelfs meer dan 60% halen?” vraagt Miedema zich af. “Nu de zorgkosten zo stijgen en we in de stad te maken hebben met miljoenenbezuinigingen op welzijnswerk, kan het toch niet zo zijn dat sommige zorgverleners structureel miljoenen in eigen zak steken? We hebben het college gevraagd of en hoe de gemeente toezicht houdt op dit soort wanpraktijken. Heeft de gemeente zicht op de hoogte van winstuitkeringen in verhouding tot de totale omzet van een zorgbedrijf?”

Linda Miedema vervolgt: “Ik begreep dat wethouder Parbhudayal overweegt om een maximum in te stellen op reserves die een zorginstelling mag aanhouden. Ik ben benieuwd of het mogelijk is om op eenzelfde manier een maximum in te stellen op de winst die zorgbedrijven uitkeren.”

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen zorgcowboys.pdf302,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Ten minste 8 zorgcowboys in Den Haag - ChristenUnie/SGP: Gemeente, leg winst van Haagse zorgverleners aan banden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.