ChristenUnie/SGP blij met invoering klussenbusvergunning - College voert motie Grinwis uit die parkeren voor ondernemers goedkoper maakt

betaald parkerenwoensdag 10 juli 2019

“Goed nieuws voor Haagse ondernemers!”, aldus raadslid Pieter Grinwis, nu het Haagse stadsbestuur heeft laten weten zijn motie om de klussenbusvergunning goedkoper en gebruiksvriendelijker te maken voortvarend uit te voeren. “Dit scheelt ondernemers als aannemers, stukadoors en timmerlieden veel geld en gedoe.”

Hierdoor hoeven Haagse onderhoudsbedrijven niet meer iedere dag een vergunning voor € 13,30 per klussenbus aan te vragen of een dure vergunning voor € 300 à € 400 per maand. Er komen meer vergunningsmogelijkheden voor lagere prijzen." Wethouder Van Asten denkt aan € 40 voor een weekvergunning, € 100 voor een maand en € 250 voor een kwartaal. “Dat is nog steeds niet echt goedkoop, maar wel veel goedkoper en gebruiksvriendelijker dan het nu is geregeld in ons mooie Den Haag. Wel ga ik proberen de prijzen nog aantrekkelijker voor ondernemers te krijgen”, aldus Pieter Grinwis, “maar ook als het hierbij blijft, hebben we iets moois kunnen betekenen voor Haagse ondernemers. Voor vakmensen voor wie het ondernemen de laatste jaren in Den Haag steeds minder leuk werd door de steeds hogere parkeerrekeningen, tot wel meer dan € 3.000 per klussenbus per jaar.”

“Bovendien is weer eens bewezen dat de aanhouder wint”, vervolgt Grinwis. “We zijn hier namelijk al sinds 2017 mee bezig, toen Haagse aannemers zich tot de gemeenteraad wendden en onze fractie aan de slag ging met hun terechte klacht over de voor hen steeds hogere parkeerkosten. Betaald parkeren heeft zich de laatste jaren namelijk als een olievlek door de stad uitgebreid. Ongewenst gevolg was dat ondernemers op steeds hogere kosten werden gejaagd. En daaraan hebben we, na meerdere debatten en moties, gelukkig wat kunnen doen.”

 

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP blij met invoering klussenbusvergunning - College voert motie Grinwis uit die parkeren voor ondernemers goedkoper maakt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.