ChristenUnie/SGP lanceert lokaal actieplan 'Waardig ouder worden'

20180302_150302vrijdag 02 maart 2018

Eenzaamheidsbestrijding, goede en betaalbare zorg, toegankelijkheid en een Seniorenwoonakkoord. Dat worden wat de ChristenUnie/SGP betreft speerpunten van het seniorenbeleid in Den Haag de komende jaren. In het actieplan ‘Waardig ouder worden’, dat vandaag wordt gepresenteerd, komt de partij met voorstellen om te werken aan een stad waar Haagse, Scheveningse en Loosduinse ouderen een waardevolle plaats hebben. Kandidaat-raadslid (plek 3) Linda Miedema-Hilhorst, werkzaam bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vindt het belangrijk dat senioren zich thuis voelen in Den Haag: “Ouder zijn lijkt in onze samenleving maar al te vaak iets negatiefs, terwijl de levenservaring van mensen zoveel wijsheid bevat voor jongere generaties. Andere wijsheid dan die je in boeken vindt. Of je nu jong bent of wat ouder, iedereen is van waarde in Den Haag. We willen met dit actieplan ouderen de plek geven die ze verdienen: namelijk midden in de samenleving.”

“Dat kan door het beter toegankelijk maken van onze stad voor mensen die slecht ter been zijn, maar ook door meer woonvormen aan te bieden, zodat ouderen in de eigen wijk kunnen blijven wonen als ze dat willen. Concreet stellen we daarom voor om als gemeente met onder andere ouderenorganisaties, woningcorporaties en zorginstellingen tot een Seniorenwoonakkoord te komen. Er liggen op heel veel gebieden kansen in onze stad, het is nu zaak dat we die kansen gaan aangrijpen en als Den Haag pal voor onze ouderen gaan staan.” Om het lokale actieplan kracht bij te zetten, gaat Linda Miedema-Hilhorst vrijdag met een aantal andere kandidaten van de ChristenUnie/SGP langs bij een verzorgingstehuis in Loosduinen om daar de ouderen in het zonnetje te zetten.

Maatwerk voor senioren

Niet afstandelijk, maar dichtbij. Dat is in veel voorstellen de sleutel voor een fijnere stad voor ouderen. Zo wil de ChristenUnie/SGP nog beter de inzet van vrijwilligers benutten als het gaat om signalering van eenzaamheid of op het gebied van toegankelijke zorg. Linda Miedema-Hilhorst: “Onze maatschappij verandert razendsnel en voor veel mensen, vooral als ze wat ouder zijn, gaat het te snel. Een steeds groter worden groep staat daarmee aan de kant. Vrijwilligers, mantelzorgers en professionals die deze mensen opzoeken moeten meer handvatten krijgen om ze uit hun isolement te krijgen. Verder is het van belang dat bijvoorbeeld zorgvoorzieningen niet alleen met een lastig digitaal formulier te krijgen zijn, maar ook per telefoon of aan de balie van een stadsdeelkantoor kunnen worden aangevraagd. Het lijken misschien kleine stappen, maar dit kan echt een verschil maken in iemands leven.”

Bondgenoten gezocht

Het lokale actieplan komt voort uit het landelijke manifest ‘Waardig ouder worden’ waar de ChristenUnie, ouderenbond KBO-PCOB en Omroep Max initiatiefnemer van zijn en waar veel organisaties en politieke partijen inmiddels bij zijn aangesloten, waaronder ook de Gemeente Den Haag. Lijsttrekker Pieter Grinwis hoopt dan ook dat er in Den Haag veel steun is voor dit lokale actieplan: “Het zou ontzettend goed zijn voor de senioren in onze stad als partijen en organisaties de handen ineenslaan en zich met ons hard maken voor een stad waar iedereen waardig oud kan worden. Daarbij kunnen we iedereen gebruiken. Niet alleen zorginstellingen of ouderenbonden, maar bijvoorbeeld ook woningcorporaties, sportverenigingen, welzijnsinstellingen en vrijwilligersorganisaties. We hopen dat we van links tot rechts en vanuit de hele stad bondgenoten vinden om iedereen in Den Haag waardig ouder te laten worden.”

 

Meedoen met uw organisatie, instelling of politieke partij? Stuur dan een mailtje naar christenunie-sgp@denhaag.nl.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Lokaal actieplan waardig ouder worden393,7 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP lanceert lokaal actieplan 'Waardig ouder worden''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari