ChristenUnie/SGP: “Vanaf 13.00 uur betaald parkeren in Architectenbuurt is geen goed plan”

betaald parkerenwoensdag 05 december 2018

Het college wil in de Architectenbuurt en het Florence Nightingalepark betaald parkeren gaan invoeren vanaf 13:00. Dat terwijl uit metingen blijkt dat er eigenlijk alleen ’s nachts een parkeerprobleem is. Dan komt de parkeerdruk boven de 100% uit, wat  betekent dat er meer auto’s geparkeerd staan dan legaal mogelijk is. Het invoeren van betaald parkeren kan dan helpen om auto’s die niet in de wijk thuis horen, de wijk uit te krijgen. Raadslid Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP): “Maar wat schetst mijn verbazing?  Het college voert ook ‘s middags betaald parkeren in, terwijl dat helemaal niet nodig is. Dat betekent dat je bezoek of je klusjesmannen overdag ook moeten gaan betalen, terwijl er dan helemaal geen parkeerprobleem is. Onnodig dus. Laat het betaald parkeren ingaan vanaf 18.00 uur of vraag op zijn minst eerst de bewoners wat zij willen.”

In het parkeerdebat in de raadscommissie van aanstaande donderdag zal de ChristenUnie/SGP ook aandacht besteden aan de parkeertellingen in de wijk Leyenburg. Pieter Grinwis: “Met die tellingen wil het college onder andere aantonen dat er overdag overlast is van parkerend personeel van het HagaZiekenhuis. Maar als je de tellingen beter bekijkt, zie je dat er straten zijn meegerekend die niet tot de wijk behoren. Zo worden de Meppelweg en het Almeloplein gerekend tot Leyenburg, terwijl die staten in de wijk Morgenstond liggen. Dit lijkt op broddelwerk. Ik wil dat het college een extern bureau vraagt deze tellingen opnieuw te doen.”

Parkeren op eigen terrein

De fractie wil daarnaast dat het college de tijdelijke gedoogsituatie in de Koppelstok-, Menninck-, Datheen- en Vissershavenstraat in Scheveningen Haven definitief maakt. Deze woningen hebben een inpandige garage, en daardoor krijgen de mensen geen parkeervergunning. Tenzij ze aantonen dat de garage niet als zodanig wordt gebruikt. Maar dan komt er een parkeerplek voor de garage en is deze dus ook niet meer voor andere doeleinden te gebruiken, zoals het stallen van een caravan of boot. Pieter Grinwis: “Bij de invoering van het betaald parkeren een jaar geleden, hebben we gepleit voor het behoud van de bewonersparkeerplek voor de garage. Tot nog toe gedoogt het college de situatie, en is deze onlangs verlengd tot komend voorjaar, maar er wordt geen langetermijnoplossing geboden. Terwijl de huidige tijdelijke oplossing eenvoudigweg definitief gemaakt kan worden. Hoe makkelijk kan het zijn?!”

Labels
Scheveningen
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP: “Vanaf 13.00 uur betaald parkeren in Architectenbuurt is geen goed plan”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari