Fractievoorzitter Pieter Grinwis op plek vijf van de kandidatenlijst ChristenUnie

Pieter Grinwisdinsdag 13 oktober 2020

Fractievoorzitter van de ChristenUnie/SGP Den Haag Pieter Grinwis staat op de vijfde plek van de concept-kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Grinwis: “Ik ben vereerd met deze prachtige plek op de concept-kandidatenlijst. Met veel plezier zet ik me nu in voor Den Haag, en - als de leden en kiezers dat ook zien zitten - straks na de verkiezingen van 17 maart wil ik me met net zo veel enthousiasme gaan inzetten voor heel ons mooie land in het andere Den Haag!”

Gelet op de peilingen zou het niet gek zijn als Grinwis na de verkiezingen in maart na 7 jaar de Haagse gemeenteraad gaat verlaten. Fractievertegenwoordiger Judith Klokkenburg: “We zijn blij met Pieters inzet de afgelopen jaren en al zijn harde werk. Zijn inzet op onderwerpen als wonen, de aanpak van schulden en voor een duurzame stad, maar bijvoorbeeld ook voor Moerwijk en de Scheveningse haven, heeft zijn vruchten afgeworpen. Hij heeft het christelijk-sociale geluid in de Haagse gemeenteraad weer op de kaart gezet. We zullen hem missen, maar weten dat hij het goed gaat doen in de Tweede Kamer.”

Partijleider Gert-Jan Segers: “Pieter is al jarenlang één van de waardevolle krachten van onze Tweede Kamerfractie. Ik heb hem weleens gekscherend ons geheime wapen genoemd. Hij doorgrondt lastige, financiële dossiers, hij onderhandelde drie jaar geleden namens ons met de fiscale woordvoerders van de andere coalitiepartijen alsof hij zelf al een Kamerlid was en heeft een enorme politieke creativiteit. Als gedreven fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad zet hij zich onvermoeibaar in voor de bloei van de stad en haar inwoners. Hij kaart steeds weer met veel kennis van zaken thema’s aan van betaalbare woningen tot gedwongen prostitutie. Ik zie er naar uit om nog intensiever met Pieter op te trekken in ons team in de Tweede Kamer.”

Ook het bestuur van de afdeling Den Haag e.o. is content met de plaats van Grinwis op de kandidatenlijst. Voorzitter Anil Kumar: "Zijn lange staat van dienst en politieke intelligentie zijn een rijke aanvulling voor de Kamerfractie. We zullen hem gaan missen, maar weten dat hij nooit ver weg is van het echte Den Haag. Het bestuur wenst hem en zijn gezin al het goede."

Grinwis is blij met alle hartverwarmende berichten in reactie op het nieuws. “Het deed me goed om zo veel toffe reacties te krijgen, ook vanuit de stad, de raad en collegeleden. Wees gerust, voorlopig zijn jullie nog niet van mij af. De komende maanden zal ik me met veel plezier in blijven zetten voor Den Haag en alle inwoners. U kon dat afgelopen maandag al zien toen mijn initiatiefvoorstel ‘Van het lachgas af’ én een voorstel om de komst van een gokhal naar de Scheveningse haven te verijdelen werden behandeld en aangenomen.”

Labels
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Fractievoorzitter Pieter Grinwis op plek vijf van de kandidatenlijst ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2020

Geen berichten gevonden