ChristenUnie/SGP: college faalt in bieden onderdak aan daklozen

Dakloosdonderdag 01 april 2021

In de commissievergadering vanmiddag zal Judith Klokkenburg (ChristenUnie/SGP) het college manen snel perspectief te bieden aan de daklozen die nu tijdelijk in hotels en de Lozerhof verblijven. Per 1 juni moeten de daklozen de hotels uit, maar waar zij na die tijd heen kunnen is nog steeds niet duidelijk. Ook de toekomst van de Lozerhof is evenmin zeker. Klokkenburg: “De daklozenopvang zit al jaren overvol, maar door de coronacrisis werd tóch iedereen opgevangen in hotels en voormalig zorgcentrum de Lozerhof. Per 1 juni moeten alle daklozen echter de hotels weer uit, maar waarheen is nog niet duidelijk. Al eerder opperden wij om tijdelijke woningen neer te zetten op braakliggende terreinen. Daar moet nu echt vaart mee worden gemaakt.”

Wat de ChristenUnie/SGP betreft moet dit wel op een goede manier gebeuren. Klokkenburg: “Je kunt niet zomaar ineens 50 of 60 mensen vanuit de maatschappelijke opvang bij elkaar plaatsen zonder dat daar goede begeleiding bij is. Natuurlijk krijgen mensen reguliere hulp als ze dat nodig hebben. Maar ik wil dat er ook een soort toezichthouder komt, die de hele dag aanwezig en aanspreekbaar is en zo nodig direct hulp kan bieden. Dan moet het lukken om bijvoorbeeld op de Henri Faasdreef, waar nu de corona-ziekenboeg is, zeker 50 woningen te plaatsen.” De fractie wil dat het college hier snel mee aan de slag gaat. “Voor de zomer al hebben we dit meerdere malen geopperd en zou het college dit uitzoeken. Maar in de laatste brief over de huisvesting van daklozen stonden nog steeds geen concrete acties. Terwijl de nood én de onzekerheid bij de daklozen steeds verder toeneemt. Ik word hier echt moedeloos van.”  

Daarnaast pleit Klokkenburg ervoor om de komende maanden ruimhartig mensen op te blijven vangen. “We moeten nog steeds allemaal massaal thuisblijven en thuis werken, maar daklozen sturen we zo de straat weer op. De afgelopen weken zie je het aantal daklozen op straat alweer toenemen – mede dankzij communicatieve blunder van de gemeente – en vanaf 1 mei worden alle arbeidsmigranten echt weer op straat gezet. Ongehoord. Wat de ChristenUnie/SGP betreft bieden we ook hen perspectief en leiden we ze naar werk én woning.” Klokkenburg zal dan ook aandringen op een lobby voor extra Rijksgelden hiervoor. 

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie/SGP: college faalt in bieden onderdak aan daklozen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni