Raadslid Judith Klokkenburg blikt terug op de raad

Judith Klokkenburgdonderdag 07 oktober 2021

Vandaag was er na hele lange tijd weer een raadsvergadering met alle raadsleden in de zaal. Het was een lange vergadering maar we hebben mooie successen weten te behalen! Judith Klokkenburg, raadslid, aan het woord:

"Na deze lange dag vergaderen ben ik vooral dankbaar dat we eindelijk een permanente winteropvang hebben kunnen realiseren. Dak- en thuislozen zijn kwetsbaar, zeker met de winter voor de deur. En door de gezamenlijke inzet met mijn collega van de Partij voor de Dieren Robin Smit slaapt in onze stad van vrede en recht deze winter niemand op straat!

Eerst was er alleen een winterkouderegeling, die regelt dat wanneer de (gevoels)temperatuur op of onder de 0 graden is de winteropvang opengaat. Wij vinden en vonden dat onmenselijk, en zijn dan ook blij dat deze winter de winteropvang vanaf 1 november tot 1 april volledig geopend is. Ik vind het triest dat we dit college via een motie moesten dwingen om nou eindelijk een keer een permanente winteropvang te regelen. Maar dat maakt ook strijdbaar, en met succes dus!

Ik ben ook blij met het aangenomen voorstel dat mysteryshoppers kunnen worden ingezet om lachgaskoeriers aan te pakken. We hebben eerder in de raad ons hard gemaakt voor een lachgasverbod. En dat is er gekomen maar nog steeds krijgen inwoners flyers in de bus met de aanbieding om lachgas aan huis te bezorgen en de lachgaskoeriers scheuren nog altijd door onze stad. De afschrikwekkende werking van de mysteryshoppers moet de verkoop van lachgas terugdringen.   

En tot slot heb ik mij verzet tegen de bouw van te veel kleine woningen in de stad. Het is belangrijk om genoeg diverse woningen te hebben: voor gezinnen, senioren en zeker ook voor starters. Het college wil nu met vooral kleine woningen de woningnood oplossen, maar alleen maar kleine woningen heeft Den Haag niet nodig op de langere termijn. Daarom wil de ChristenUnie/SGP een betere onderbouwing als er wordt afgeweken van de norm die we hebben afgesproken als raad."

Benieuwd over welke moties Judith het precies heeft, en wat we nog meer hebben gedaan? Hier de complete lijst van onze aangenomen moties en amendementen!

Labels
Gemeenteraad

« Terug

Reacties op 'Raadslid Judith Klokkenburg blikt terug op de raad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Eerdere nieuwsberichten > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni