ChristenUnie/SGP en Haagse VVD vragen Living Lab te helpen bij het oplossen van verkeersopstoppingen richting Scheveningen

De Pier Scheveningen.jpg
Elisa van Dam
Door Elisa van Vliet op 9 september 2022 om 16:19

ChristenUnie/SGP en Haagse VVD vragen Living Lab te helpen bij het oplossen van verkeersopstoppingen richting Scheveningen

De ChristenUnie/SGP en de Haagse VVD hebben in de raadsvergadering van 8 september een voorstel ingediend om het Living Lab Scheveningen te betrekken bij het oplossen van verkeersopstoppingen richting Scheveningen op zomerse dagen. 

Een meerderheid van de raad stemde in met het voorstel. Het Living Lab is een onderzoekslab van de gemeente Den Haag en maakt gebruik van data en innovatie om met slimme, digitale oplossingen te komen voor maatschappelijke problemen. Raadslid Judith Klokkenburg (ChristenUnie-SGP) is blij met de inzet van hun expertise: “Bewoners en toeristen ergeren zich allemaal aan de verkeersopstoppingen richting Scheveningen. Helaas lukt het nog steeds niet om mensen op tijd naar de juiste parkeergarages te begeleiden en files te voorkomen. Daarom gaat het Living Lab nu kijken of zij met slimme, digitale ideeën dit probleem kunnen oplossen.”

Ook fractievertegenwoordiger Rutger de Ridder (VVD) hoopt dat het Living Lab kan bijdragen aan het oplossen van de verkeersproblemen op Scheveningen: “We moeten meer en slimmere oplossingen zoeken voor het verkeer op Scheveningen. We zullen het grootser aan moeten pakken als we willen dat Scheveningen fijn blijft om te wonen en bezoeken.”. Martin Wörsdörfer, voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen, juicht het initiatief toe: “Het is een belangrijke bijdrage aan wat we noemen dynamisch verkeersmanagement. Bezoekers moeten zo snel mogelijk de auto uit, en het strand of een terras op. Dat is beter voor ondernemers én bewoners.”

 

Bijlagen

Labels: ,