Behoud Haags belang in de visafslag

scheveningen haven
Simon Fritschij
Door Simon Fritschij op 23 februari 2023 om 16:55

Behoud Haags belang in de visafslag

Vorige week was er een debat in de Haagse gemeenteraad over de visafslag. Daar heeft de gemeente aandelen in. Die aandelen, in United Fish Auctions, kortweg de UFA, maken dat de visafslag op Scheveningen sinds 2002 financieel gezond is. Sterker nog, we hebben de derde visafslag van Nederland, en daar is de ChristenUnie-SGP trots op. Toch wil de gemeente Den Haag af van haar aandeel in de visafslag. 

Onbegrijpelijk, vindt de ChristenUnie-SGP. Je zet zo de toekomst van de visserij op het spel. De toekomst van de visserij en de haven is wat de ChristenUnie-SGP betreft wel helder. Fractievertegenwoordiger Simon Fritschij: "De haven moet de haven blijven. De ChristenUnie-SGP is daarom altijd tegen de bouw van woningen, een casino en hotels in de haven geweest. De visafslag is cruciaal voor de Scheveningse visserij. Het is nu aan de gemeente om hom of kuit te geven en pal te staan voor de visafslag." 

"Als we de haven belangrijk vinden moeten we ook boter bij de vis doen. Dat betekent het behouden van ons belang in de visafslag, maar ook eindelijk werk maken van renovatie van de visafslag. Zorg ervoor dat Scheveningen ook in de toekomst vissershaven blijft,’’ aldus Fritschij.

Labels: , ,