Geen TikTok op apparaten gemeente

tiktok
Simon Fritschij
Door Simon Fritschij op 20 maart 2023 om 16:39

Geen TikTok op apparaten gemeente

De ChristenUnie/SGP wil dat het niet meer mogelijk is om TikTok te gebruiken op telefoons en apparaten van de gemeente. Reden hiervoor zijn de veiligheidszorgen over misbruik van het social mediaplatform door de Chinese staat. Na de Europese Unie en de gemeente Eindhoven gaat nu ook het Rijk over tot een dergelijke maatregel. Ook vindt de ChristenUnie/SGP dat de gemeente Den Haag zijn TikTok-account moet verwijderen.  

Fractievertegenwoordiger Simon Fritschij: "Den Haag moet niet naïef zijn. TikTok lijkt een onschuldige app, maar is dat niet. Het is een black box: we weten niet goed wat er met de data van gebruikers gebeurt. De Chinese overheid kan uitgebreide profielen van Haagse ambtenaren opstellen, of de app juist gebruiken als propagandakanaal om meningen te beïnvloeden. Juist in onze stad van Vrede en Recht, met veel internationale organisaties en veiligheidsinstellingen moeten we waakzaam zijn voor dreigingen van buitenaf. Dit is zo'n dreiging en het is daarom goed het zekere voor het onzekere te nemen." 

De ChristenUnie/SGP wil ook dat de gemeente Den Haag haar TikTok-account verwijdert. Simon Fritschij: "Dat lijkt ons een logische stap. Vanwege de veiligheidsrisico's, maar ook omdat de app hartstikke verslavend is voor onze kinderen. Je moet je afvragen of je daar als gemeente deel van wil uitmaken." 

Bijlagen

Labels: ,