ChristenUnie/SGP: laat zorgverleners in de hele stad parkeren

Parkeren Den Haag.jpg
Elisa van Dam
Door Elisa van Vliet op 27 juli 2023 om 09:00

ChristenUnie/SGP: laat zorgverleners in de hele stad parkeren

Betaald parkeren wordt in Den Haag steeds duurder. En dat brengt zorgverleners in de knel. Elisa van Vliet, fractievertegenwoordiger van de ChristenUnie/SGP legt uit:

''Een huishoudelijke hulp die steunkousen moet aantrekken of iemand moet wassen en daarvoor de auto parkeert kan na een paar adressen zo 40 euro aftikken. Dat is niet te doen. Veel werkgevers vergoeden wel de parkeerkosten van werknemers, maar dat vraagt weer extra administratie.'' Dat kan beter vindt de ChristenUnie/SGP, want zorgverleners zijn essentieel voor onze stad. Daarom wil de partij een parkeervergunning voor ambulante zorgverleners in Den Haag. Van Vliet: ''Ambulante zorgverleners bieden zorg aan huis. Dat zijn kraamverzorgers, de thuiszorg, maar bijvoorbeeld ook jeugdwerkers in een gezin. Met een parkeervergunning speciaal voor hen krijgen ze minder administratie en meer tijd om hun belangrijke werk te doen. Bovendien voorkomen we hoge en ongewenste kosten.'' 

Bang dat deze maatregel tot extra geparkeerde auto's in de wijk leidt is van Vliet niet. ''Zorgverleners zijn vaak niet lang op één adres, en we zorgen dat echt alleen zorgverleners deze vergunning krijgen. In Amsterdam en Leiden doen ze dit al, tijd dat Den Haag volgt!'' De ChristenUnie/SGP heeft schriftelijke vragen gesteld of parkeervergunning voor ambulante zorgverleners geregeld kan worden in Den Haag.