Scheveningen haven.jpg
  1. Scherm­afbeelding 2025-05-23 om 12.49.50.png
    Judith
    Door Judith Klokkenburg op 23 mei 2025 om 09:00

    Zoek naar vrede in de stad

    Wat er op en na 7 oktober 2023 is gebeurd in Israël en Gaza raakt ons diep.  
    De beelden van afschuwelijk geweld en grote aantallen onschuldige slachtoffers grijpen ons dagelijks aan.  En hoewel deze oorlog ver weg van Den Haag plaatsvindt, is de pijn, woede en onmacht hier voelbaar in onze stad. Ook ik voel dat. 

    Lees meer over "Zoek naar vrede in de stad"
  2. Schermafbeelding 2025-05-22 110915.png
    Judith
    Door Judith Klokkenburg op 22 mei 2025 om 23:00

    Meer aandacht voor mensenhandel in hotels

    Hotels worden nog te vaak gebruikt door mensenhandelaren om vrouwen, meisjes, mannen en jongens illegaal te laten prostitueren. Daarom wil de ChristenUnie/SGP dat hotelpersoneel beter getraind wordt om dit te herkennen. Fractievoorzitter Judith Klokkenburg: “Het is vreselijk als kwetsbare meisjes of jongens op welke manier dan ook uitgebuit worden, dat moeten we hard aanpakken en alles voor inzetten. Als hotelpersoneel signalen van mensenhandel en uitbuiting kan herkennen en melden, zetten we weer een stap om uitbuiting te voorkomen.”  

    Lees meer over "Meer aandacht voor mensenhandel in hotels"
  3. image00002.jpeg
    Door Webredactie op 7 mei 2025 om 10:00

    Judith Klokkenburg voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker

    De besturen van de Haagse ChristenUnie en de SGP dragen huidig fractievoorzitter Judith Klokkenburg voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 18 maart 2026. Judith was de afgelopen 4 jaar al fractievoorzitter en krijgt opnieuw het vertrouwen van beide besturen. Monique Rog: “Een zeer kundig, betrokken en bevlogen raadslid wil door: daar zijn wij ongelooflijk dankbaar voor”.  

    Lees meer over "Judith Klokkenburg voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker"

Vragen over Geschiktheid elektronische aangifte anders dan Windows

dinsdag 20 januari 2004 18:00

Vragen van het lid Rouvoet (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Financiën over de geschiktheid van het elektronische aangifteprogramma voor andere besturingsprogramma’s dan Windows.

Met antwoord.

Vragen van het lid Rouvoet (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Financiën over de geschiktheid van het elektronische aangifteprogramma voor andere besturingsprogramma’s dan Windows.(Ingezonden 22 januari 2004)
  1. Voor welke besturingsprogramma’s behalve Windows is het elektronische aangifteprogramma geschikt?
  2. Hoe groot schat de Belastingdienst het aantal potentiële gebruikers die elektronisch aangifte zouden willen doen via andere software dan Windows, zoals Mac OS en Linux OS?
  3. Waarop is de drempel van 50 000 gebruikers gebaseerd, welke u hanteert1 om aangifteprogramma’s niet langer voor verouderde besturingsprogramma’s aan te bieden?
  4. Wat zijn de extra kosten om het belastingaangifteprogramma ook geschikt te maken voor Mac OS en Linux OS? Hoe verhouden die kosten zich tot de verwachte efficiencywinst doordat het aantal aangiften per computer zal stijgen?

1. Kamervragen van het lid Veling (ChristenUnie) (TK 2001-2002 Aanhangsel, nr. 1329)

Antwoord van staatssecretaris Wijn (Financiën). (Ontvangen 18 februari 2004)
  1. Het door de Belastingdienst uitgegeven programma is geschikt voor het Windows besturingssysteem (Windows 95 en hoger).
  2. De Belastingdienst schat het aantal belastingplichtige gebruikers die uitsluitend gebruik maken van Mac OS op minder dan 20 000 en Linux OS op minder dan 10 000. Opgemerkt dient te worden dat veel Mac OS gebruikers de beschikking hebben over Windows emulatieprogramma’s waarmee ook de aangiftesoftware van de Belastingdienst kan werken.
    Ook veel Linux OS gebruikers hebben meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, op hun apparatuur beschikbaar.
  3. De drempel van 50 000 is gebaseerd op een kosten- en batenafweging die begin 1996 is gemaakt en in die tijd is besproken met de Macintosh gebruikersverenigingen. Deze drempel is ook gehanteerd bij het beëindigen van de DOS-versie van het programma en bij het stoppen van de ondersteuning van Windows versie 3.1.
  4. De kosten om het besturingssysteem onafhankelijk te maken van de aangiftesoftware bedragen naar schatting éénmalig € 300 000. Het vooruitzicht is dat het inmiddels zeer hoge percentage elektronische aangevers onder particulieren nog maar weinig zal stijgen. De Belastingdienst verwacht dan ook niet dat eventueel te behalen efficiencywinst door het inzetten van Mac en Linux versies van de aangiftesoftware opweegt tegen de eerder genoemde kosten.

Zie ook:

Labels
Vragen

« Terug

Reacties op 'Vragen over Geschiktheid elektronische aangifte anders dan Windows'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2004 > januari